Antistiana Incrocio Manzoni 2021 Mas Comtal

14,50

Varietats: Incrocio Manzoni 100%

Categories: , , Etiquetes: , ,

Descripció

l’Incrocio Manzoni, varietat poc coneguda a casa nostra i que el Joan Milà va “descobrir” i se’n va enamorar en un dels molts viatges a Itàlia. Es tracta d’una varietat anomenada Manzoni Bianco o Incrocio Manzoni, originària de la província de Treviso. De fet, és un creuament entre Riesling Renano amb Pinot Blanc que va dur a terme el professor Luigi Manzoni i que fou un dels resultats més interessants després d’una sèrie de diferents proves d’encreuaments, duts a terme a mitjans del segle XX, amb l’objectiu de identificar noves varietats de raïm que poguessin complementar a les ja existents a la zona del Veneto.

Aquesta varietat destaca per la complexitat aportada pel Pinot Blanc i la força aromàtica del riesling. Ben treballats donen com a resultat vins complexes, aromàtics i amb molta capacitat d’envelliment. És qüestió de provar-lo!

Vinificació: Selecció manual del raïm, desgranat del raïm i premsat suau a 0,2kg/cm2 en premsa pneumàtica obtenint un rendiment aproximat del 50%. Desfangat estàtic a baixa temperatura en cups subterranis durant 48 hores. Fermentació alcohòlica en dipòsit d’acer inoxidable amb sembra de llevats a una temperatura controlada de 15ºC. La durada de la fermentació va ser de 20 dies. Després d’un trasbals per eliminar les mares més grolleres deixem el vi amb les mares més fines durant 6 mesos. Estabilització tartàrica refredant el vi. Lleugera filtració i embotellat del vi.

Criança: Criança amb les mares de fermentació (sobre lies) durant 6 mesos en dipòsits d’acer inoxidable , a l’estil dels grans vins blancs del Loire i Chablis. Aquest tipus de criança aporta una riquesa al vi en manoproteïnes, procedents de la destrucció dels llevats. Això confereix al vi una riquesa en aromes criança i una notable complexitat gustativa

Informació addicional

Pes 1 kg
Tria una Quantitat

1 ampolla, 6 ampolles