Cuscó Berga Brut Nature Reserva Premium

11,00

🥇 Premi Vinari d’Or 2021 en la categoria d’Escumosos entre 18 i 30 mesos de criança.

BRUT NATURE RESERVA PREMIUM, Cava envelliment en rima de més de 36 mesos.
Varietats de raïm: Macabeu 20%, Xarel·lo 60%, Parellada 20%.

Descripció

ELABORACIÓ
Mètode tradicional: “ MÉTHODE CHAMPENOISE “ , fermentació en ampolla. Es recullen les varietats per separat. El procés del celler s’inicia amb el desrapament del grans del raïm i a continuació es refreda a 8ºC per minimitzar l’oxidació. Tot seguit les baies passen a les premses on es sagna el most flor per escorriment natural que és un 55-60%. Es decanta a dipòsits i és refreda a 6ºC, deixant-lo en repòs durant 24 hores. El most net passa als dipòsits de fermentació que és realitza a 14-15ºC durant tres setmanes. Desprès dels tractaments d’acabat, filtració i estabilització, es realitza el cupatge amb els diferents percentatges, buscant normalment cada any un equilibri de grau i acidesa. Alhora d’embotellar provoquem la segona fermentació natural amb l’adició de llevat seleccionat, sucre i terres naturals. La fermentació dura uns tres mesos a una temperatura de 10-12ºC i després continua en rima durant tres anys.

ANALÍTICA
Grau alcohòlic: 11.5%, PH: 3.04 Acidesa total: 4.2 g/l

NOTA DE TAST
Vista: color groc pàl·lid, despreniment de petites bombolles. Nas: aroma fresc i amb notes afruitades de vi. Boca: sec i suau, escuma perfecta sense excés de carbònic i acidesa equilibrada.

MARIDATGE
Temperatura de consum de 6-8ºC. És aconsellable per a qualsevol aperitiu, àpat de principi a fi, planxa, guisats, amb postres no excessivament dolços macedònia, pastissos, crema catalana.

Informació addicional

Pes 1 kg
Tria una Quantitat

1 ampolla, 6 ampolles