Paret Seca

Comprar-vins-ecologics-Paret-Seca-Penedes

Consulta els productes de Paret Seca


Comprar vins de Paret Seca

Una nomenclatura que reivindica la lentitud – “la pedra seca parla d’un ritme pausat, d’èpoques en què no es valorava tant la immediatesa”- i que pot abraçar els vins que ara neixen al Penedès però que més tard ho podrien fer a la resta dels Països Catalans.

Aquest és el Projecte personal, alhora que col·lectiu, de vins ecològics de mínima intervenció de l’Ivà Gallego. Vins que volen expressar paisatge, sòl i la seva pròpia empremta.

De la vida al Penedès, se’m va despertar les ganes d’aprendre més del món i de la cultura del vi.

Després de molts anys de formació i experiència en l’àmbit vitivinícola, inicio el meu projecte personal, Vins de Paret Seca.

Durant tots aquests anys he continuat ampliant formació, com per exemple en biodinàmica, de la mà d’un dels mestres, l’enyorat Pierre Mason. D’aquí comença tot el treball de conèixer més a fons qüestions com el compost, elaboracions amb baixes dosis de sulfurós, tot arribant a fer un vi natural jove de garnatxa negre.

També vaig entrar en el món de les cristal·litzacions sensibles de la mà de Margareth Chapelle. Les cristal·litzacions sensibles són una tècnica que s’ha desenvolupat per fer una radiografia d’un vi, o qualsevol altre líquid orgànic per conèixer-ne la vitalitat o força vital que té. Així, amb molts anys d’investigació i comparant milers de cristal·litzacions amb anàlisis de laboratori, la Margareth Chapelle ha pogut arribar a fer una radiografia del vi, de la vinya i del sòl només cristal·litzant una gota de vi.

La meva experiència és que amb una sèrie de tres anyades d’un mateix vi, es va definir perfectament, des de les seves cristal·litzacions, com va ser l’anyada, si vam veremar més verd o més madur, si el raïm era majoritàriament sa o aquell any estava un pèl tocat, la capacitat d’envelliment del mateix vi i si era només ecològic o ja incorporava informació biodinàmica.

En el projecte de Vins de Paret Seca miraré de posar en pràctica tots aquests coneixements i experiències prèvies en el món del vi. Per exemple, el Macabeu és un vi de mínima intervenció i el Xarel·lo està criat amb les seves pells, un blanc brisat, dins d’una àmfora d’argila cuita.

0
La teva cistella està buida!

Sembla que encara no has afegit cap producte.

Consulta els productes