Cuscó Berga Brut Gran Reserva Orgànic Gourmet 2013

15,00

BRUT GRAN RESERVA ORGANIC GOURMET, Cava envelliment en rima de més de 70 mesos.
Varietats de raïm: Macabeu 30%, Xarel·lo 40%, Parellada 30%.

Descripció

ELABORACIÓ
Mètode tradicional: “ MÉTHODE CHAMPENOISE “, fermentació en ampolla.
Es recullen les varietats per separat. El procés del celler s’inicia amb el desrapament del grans del raïm i a continuació es refreda a 8ºC per minimitzar l’oxidació. Tot seguit les baies passen a les premses on es sagna el most flor per escorriment natural que és un 55-60%. Es decanta a dipòsits i és refreda a 6ºC, deixant-lo en repòs durant 24 hores. El most net passa als dipòsits de fermentació que és realitza a 14-15ºC durant tres setmanes.
Desprès dels tractaments d’acabat, filtració i estabilització, es realitza el cupatge amb els diferents percentatges, buscant normalment cada any un equilibri de grau i acidesa. Alhora d’embotellar provoquem la segona fermentació natural amb l’adició de llevats amb certificació de que No prové d’organisme genèticament modificat O.G.M., sucre ecològic de canya blanca i terres naturals. La fermentació dura uns tres mesos a una temperatura de 10-12ºC i després continua en rima durant quatre anys.

ANALÍTICA
Grau alcohòlic: 11.5%, PH: 3.17
Acidesa total: 4.05 g/l

NOTA DE TAST
Vista: bombolla fina, enèrgica i persistent.
Nas: aroma fresc i amb notes fruita tropical, silvestre, net de nas.
Boca: presencia de carbònic, suau, boca neta i acidesa equilibrada.

MARIDATGE
Temperatura de consum de 6-8ºC.
És aconsellable per acompanyar peixos, marisc , carns blanques, amb postres no excessivament dolços macedònia, pastissos, crema catalana.

Informació addicional

Pes 1 kg
Tria una Quantitat

1 ampolla, 6 ampolles

Tradició Familiar

celler-cuscó-berga-gunyoles-avinyonet-origen-vinya-penedès

Des de finals del segle XIX, la família Cuscó i Esteve practica la viticultura de forma artesanal elaborant els seus propis vins i caves. En l’actualitat, practica l’agricultura Ecològica a tota la seva finca de més de 40Ha.
La qualitat dels Vins i Caves del Penedès és un dels seus grans valors diferencials. Es tracta d’un reconeixement nacional i internacional a l’esforç personal i tecnològic del sector vitivinícola que s’ha guanyat a pols la credibilitat del consumidor.

Va ser l’any 1985 en que Josep Cuscó Berga i els seus fills van aconseguir, amb molta dedicació i esperit de superació, edificar el celler actual. Celler de concepció moderna, amb unes condicions excepcionals per a l’obtenció de grans Vins i Caves.

El Celler Cuscó Berga està ubicat en el petit poble de les Gunyoles d’Avinyonet del Penedès, situat a la part oriental de la comarca del Penedès. També pot delectar-se d’un dels paisatges més encantadors de la comarca del Penedès. Sorprèn al visitant l’espectacular vista del parc natural del massís del Garraf on es pot apreciar des de la part més nova del celler.

En aquest municipi, unes excavacions arqueològiques realitzades al jaciment del turó de la Font de la Canya, han permès documentar un notable ventall de materials, que relacionen aquest Municipi directament amb la pràctica de la vitivinicultura i el consum del vi a l’època dels fenicis durant el segle VII aC, i és confirma com l’origen de la vinya a Catalunya i un potent centre de mercaderies de l’antiguitat.
Elaborem i comercialitzem caves de la gamma Prèmium i Gourmet i vins negres, rosats i blancs varietals del Penedès. de la marca “Cuscó Berga”. Aquests vins equilibrats i estructurats, han obtingut premis i reconeixements, al Tast a Cegues a l’estil Parker de la prestigiosa publicació dels ” 50 Greats Cavas ” i també a nivell internacional amb els 50 Great Sparkling Wines, aconseguint medalles d’Or durant els anys 2014 i 2016. Guardons també a la guia Peñin, mencions al concurs Wine Up Club als productes Gold Taste 90+ i Medalla d’Or al XX concurs de Vins i Caves de Catalunya Girovi 2015.

Actualment estem impulsant les vendes en el mercat exterior , principalment els països Nòrdics, Holanda, Bèlgica i Alemanya amb els nostres caves de la gama Prèmium i Gourmet. Però com a Celler petit que som, també volem donar-nos a conèixer a tot el Territori.