Paret Secà Vins “La pedra seca parla d’un ritme pausat, d’èpoques en què no es valorava tant la immediatesa”

Comprar-vins-Paret-Seca-ecologics-Penedès

Paret Secà Vins “La pedra seca parla d’un ritme pausat, d’èpoques en què no es valorava tant la immediatesa”

Una nomenclatura que reivindica la lentitud – “la pedra seca parla d’un ritme pausat, d’èpoques en què no es valorava tant la immediatesa”- i que pot abraçar els vins que ara neixen al Penedès però que més tard ho podrien fer a la resta dels Països Catalans.

Aquest és el Projecte personal, alhora que col·lectiu, de vins ecològics de mínima intervenció de l’Ivà Gallego. Vins que volen expressar paisatge, sòl i la seva pròpia empremta.

La meva relació amb el món del vi s’inicia en plena joventut. Vaig estudiar la carrera de Biologia, i de la vida al Penedès, se’m va despertar les ganes d’aprendre més del món i de la cultura del vi. Així, el 2003, vaig estudiar la Llicenciatura en Enologia, a la Universitat Rovira i Virgili – URV de Tarragona, mentre aprofitava una beca de la Denominació d’Origen Penedès, al vell edifici de l’Institut Català de la Vinya i el Vi.

L’inici en el món laboral, en l’àmbit vitivinícola, va ser molt apassionant. Vaig ser ‘stagiaire’ a la Cooperative de
Caves du Mont Tauch, a Tuchan, el sud de França. D’allà m’emporto una estima per la qualitat del producte. Un cop acabades les pràctiques començo a treballar en diferents cellers de la Denominació d’Origen Costers del Segre i la Denominació d’Origen Penedès.

Després de tots aquests anys, inicio el meu projecte personal, Vins de Paret Seca.

vins-paret-seca

Durant tots aquests anys he continuat ampliant formació, com per exemple en biodinàmica, de la mà d’un dels mestres, l’enyorat Pierre Mason. D’aquí comença tot el treball de conèixer més a fons qüestions com el compost, elaboracions amb baixes dosis de sulfurós, tot arribant a fer un vi natural jove de garnatxa negre.

També vaig entrar en el món de les cristal·litzacions sensibles de la mà de Margareth Chapelle. Les cristal·litzacions sensibles són una tècnica que s’ha desenvolupat per fer una radiografia d’un vi, o qualsevol altre líquid orgànic per conèixer-ne la vitalitat o força vital que té. Així, amb molts anys d’investigació i comparant milers de cristal·litzacions amb anàlisis de laboratori, la Margareth Chapelle ha pogut arribar a fer una radiografia del vi, de la vinya i del sòl només cristal·litzant una gota de vi.

La meva experiència és que amb una sèrie de tres anyades d’un mateix vi, es va definir perfectament, des de les seves cristal·litzacions, com va ser l’anyada, si vam veremar més verd o més madur, si el raïm era majoritàriament sa o aquell any estava un pèl tocat, la capacitat d’envelliment del mateix vi i si era només ecològic o ja incorporava informació biodinàmica.

En el projecte de Vins de Paret Seca miraré de posar en pràctica tots aquests coneixements i experiències prèvies en el món del vi. Per exemple, el Macabeu és un vi de mínima intervenció i el Xarel·lo està criat amb les seves pells, un blanc brisat, dins d’una àmfora d’argila cuita.

Ja podeu començar a tastar el Macabeu! El Xarel·lo, encara està reposant, però al tombar de la primavera ja el podreu degustar!

Paret Seca Macabeu de les Valls del Foix 2020

El Macabeu és una varietat típica penedesenca. En aquest cas, el raïm prové de les Valls del Foix de la zona de l’Arboç. És un vi ecològic fet amb mínima intervenció, deixant que tot el seu potencial s’expressi lliurement, en el seu procés de vinificació i en el seu procés de repòs dins l’ampolla.

De color translúcid, amb aromes florals, té certa salinitat en boca i una molt bona acidesa. Un vi fresc per poder-lo gaudir al màxim.

Comprar vi ecològic Paret Seca Macabeu de les Valls del Foix 2020 directe del celler

Nota de tast:

De color groc verdós i translúcid.
En copa aturada desprèn inicialment aromes de flors blanques i poma verda. En airejar, predomina la poma amb un fort component de pa fresc, recordant les aromes dels llevats de fermentació, i també tints d’herbes mediterrànies.
En boca és molt amable, fluid i franc, manté aquesta combinació entre les aromes de la criança amb les seves mares i les fruites blanques, amb anissats cap el final. Passa molt finament pel paladar i manté una bona estona la sapidesa salina i el frescor de l’acidesa ben present que té.

151261557_135221041807285_3946367556085422197_o

🍇 A partir d’ara ja podeu gaudir dels vins de Paret Seca a Directe Celler 📲 compravionline.com ✔⁣

Share this post

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *


0
La teva cistella està buida!

Sembla que encara no has afegit cap producte.

Consulta els productes